'Ajax richt vizier op Roemeens jeugdinternational, concurrentie van Arsenal'
Scouts hebben Manea meerdere keren aan het werk gezien

'Ajax richt vizier op Roemeens jeugdinternational, concurrentie van Arsenal'

24-05-2014 14:28
1

Cristian Manea zou op verregaande interesse van Ajax mogen rekenen. Volgens transfergoeroe Gianluca Di Marzo zijn de Amsterdammers gecharmeerd van de jonge Roemeen.

De pas zestienjarige Manea staat niet alleen in de belangstelling van Ajax. Ook Arsenal, Internazionale en Udinese zouden hun vizier op de talentvolle verdediger hebben gericht. Manea komt in zijn eigen land uit voor Viitorul Constanta. Daar kwam hij in het afgelopen seizoen tot vier wedstrijden.

Wedden

Meer odds

Volgens Di Marzo hebben de scouts van Ajax de mandekker al meerdere keren bekeken. Zo waren ze onder meer aanwezig bij de wedstrijd tegen Creahlual, toen Viitorul Constanta met 1-0 won en Manea startte. De verdediger is van oorsprong linksback, maar kan ook centraal achterin uit de voeten. Daarmee heeft hij wat weg van Cristian Chivu, die in het verleden voor Ajax speelde en ook op beide posities kan spelen.

Ajax heeft zich voor komend seizoen al verzekerd van twee nieuwe aanvallers. Richairo Zivkovic komt over van FC Groningen en Arkadiusz Milik wordt voor één seizoen gehuurd van Bayer Leverkusen.