'Van Gaal laat United voor smaakmaker aankloppen in Madrid'
United toont belangstelling voor Turk

'Van Gaal laat United voor smaakmaker aankloppen in Madrid'

27-05-2014 19:59
2

Manchester United is vastberaden om de sportieve malaise van afgelopen seizoen een halt toe te roepen. De nieuwe werkgever van coach Louis van Gaal is voornemens om een kwaliteitsimpuls te realiseren en denkt daarbij aan Arda Turan, middenvelder van Atlético Madrid.

Diens makelaar bevestigde de belangstelling vanuit Engeland. "Arda speelt momenteel bij een grote club met grote ambities. Hij wil deel uitmaken van het succes, maar we moeten afwachten wat er gaat gebeuren. Er is een aanbieding van een Engelse club binnengekomen", vertelde Ahmet Bulut. "Bij iedere transfer zijn twee partijen betrokken, de speler en een club. Zij moeten een besluit nemen."

Recentelijk verlengde de 27-jarige Turk zijn verbintenis bij Atlético Madrid tot medio 2017. In dit contract is een gelimiteerde transfersom van bijna 25 tot veertig miljoen euro overgenomen. Turan is een vaste waarde geworden bij de Spaanse club, dat dit seizoen voor het eerst sinds 1996 de landstitel won. Bovendien reikte de ploeg tot de finale van de Champions League.

Turan beleefde een prima seizoen met negen doelpunten en zes assists.