Galatasaray houdt gewilde topscorer uit grijpgrage Italiaanse handen
Burak Yilmaz tekent nieuw contract

Galatasaray houdt gewilde topscorer uit grijpgrage Italiaanse handen

28-05-2014 21:30

Galatasaray heeft zich voor de komende siezoenen verzekerd van de diensten van Burak Yilmaz. De bij de fans enorm populaire spits zette woensdag zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2018 in Istanbul houdt.

Het oude contract van Yilmaz liep nog tot medio 2015 en het was voor Galatasaray topprioriteit om de goalgetter aan boord te houden. De Turkse international is volgend seizoen namelijk de belangrijkste aanvaller voor de Turkse grootmacht, door het transfervrije vertrek van Didier Drogba.

Het afgelopen seizoen moest Yilmaz regelmatig genoegen nemen met een plek op de reservebank, maar desondanks slaagde hij er toch nog in om zestien doelpunten te maken in de Süper Lig. Het seizoen ervoor was Yilmaz, die in het verleden furore maakte bij Trabzonspor, zelfs goed voor 24 doelpunten.

Met het langer vastleggen van Yilmaz houdt Galatasaray de spits uit de handen van tal van geïnteresseerde clubs. Zo waren vanuit Italië Juventus en SS Lazio serieus in de markt voor de goalgetter.