'PSV meldt zich officieel voor De Jong, maar schrikt van vraagprijs'
Duitse club pakt verlies, maar houdt vast aan miljoenensom

'PSV meldt zich officieel voor De Jong, maar schrikt van vraagprijs'

10-06-2014 11:43
21

PSV heeft zich in Mönchengladbach gemeld voor Luuk de Jong. Volgens Kicker wil de club uit Eindhoven serieus werk maken van de komst van de aanvaller.

De interesse van PSV voor De Jong is niet nieuw. Eerder bevestigde de club al dat De Jong één van de namen is op het lijstje is. Louis Laros, zaakwaarnemer van De Jong, bekende contact te hebben gehad met de club uit Eindhoven over de recordaankoop van Borussia Mönchengladbach. Het grote struikelblok inzake de mogelijke terugkeer van 23-jarige De Jong naar de Eredivisie is vooralsnog de vraagprijs van de Duitse club.

Borussia Mönchengladbach betaalde in 2012 twaalf miljoen euro voor de toenmalig speler van FC Twente. De Duitsers zijn bereid hun verlies te nemen, maar houden volgens Kicker nog steeds vast aan een vraagprijs van 6,5 miljoen euro. Het is zeer de vraag of PSV in staat en bereid is om aan dat bedrag te voldoen. De Jong stond ook in januari al in de belangstelling van PSV. Uiteindelijk vertrok de aanvaller toen op huurbasis naar Newcastle United.