Susic: Nederland behoorde voor mij al voor het WK tot de vijf favorieten
Bondscoach gaat voor verassing tegen Argentinië

Susic: "Nederland behoorde voor mij al voor het WK tot de vijf favorieten"

15-06-2014 09:10

Safet Susic was niet echt verrast toen het Nederlands elftal in de eerste poulewedstrijd van het WK met grote cijfers wist te winnen van Spanje (5-1). De bondscoach van Bosnië-Herzegovina had voor het duel al hoge verwachtingen van Oranje. Zelf hoopt hij zondag te kunnen stunten met zijn ploeg tegen een andere favoriet voor de eindzege te weten Argentinië.

"We zaten in het vliegtuig naar Rio de Janeiro tijdens Nederland-Spanje. Dus ik heb de wedstrijd niet gezien, maar de zege van Nederland verrast me niet. Nederland behoorde voor mij voor het WK al tot de vijf WK-favorieten met Argentinië, Brazilië, Duitsland, Spanje. De hoogte van de uitslag is wel opmerkelijk. Ik verwacht dat Spanje gewoon verder gaat in deze groep", aldus de bondscoach tijdens de persconferentie in de aanloop naar het duel met Argentinië.

Susic is blij met Argentinië als tegenstander om het WK mee te openen. "Als we hadden mogen kiezen tegen welke tegenstander en in welk stadion we ons debuut op het WK mogen maken, hadden we voor dit scenario gekozen. Dit toernooi zit vol verrassingen en wij hopen ook te verrassen. We hebben een team met spelers van topniveau. Dat zullen we laten zien."

Bosnië-Herzegovina start het WK met een wedstrijd tegen Argentinië. Vervolgens moet men hoogstwaarschijnlijk strijden met Nigeria en Iran om de tweede plaats in de poule.