Mexico mist belangrijke pion in achtste finale tegen Nederlands elftal
Middenvelder geschorst na gele kaart tegen Kroatië

Mexico mist belangrijke pion in achtste finale tegen Nederlands elftal

24-06-2014 00:22

Mexico is de eerstvolgende tegenstander van het Nederlands Elftal. De Midden-Amerikanen zullen tegen Oranje niet vast kunnen houden aan de vaste basisopstelling tijdens dit WK. 

Middenvelder José Vázquez kreeg maandag in het duel met Kroatië geel voor het onderbreken van een gevaarlijke counter. Dat was zijn tweede gele kaart van dit toernooi en dus is de belangrijke pion in het Mexicaanse elftal geschorst voor het duel met het Nederlands elftal.

Ondanks de afwezigheid van Vázquez, die op het WK nog geen minuut miste, kan bondscoach Louis van Gaal zijn formatie klaarstomen voor een geduchte tegenstander. De treffer van de Kroaat Ivan Perisic in de slotfase was pas de eerste tegentreffer dit toernooi voor de Mexicanen.

Scoren deed Mexico zelf niet veel tijdens dit toernooi (in totaal vier keer), maar dat kwam deels ook door de wat tegenwerkende arbitrage. Tegen Kameroen werden twee doelpunten, zo bleek later, onterecht afgekeurd en tegen Kroatië had de ploeg een strafschop moeten krijgen na een duidelijk geval van hands.