Suarez trekt boetekleed niet aan: Dat kan gebeuren in de zestien
Uruguayaan wéér betrokken bij bijtincident

Suarez trekt boetekleed niet aan: "Dat kan gebeuren in de zestien"

24-06-2014 22:26
20

Het Uruguayaanse voetbalteam heeft zich dankzij een 1-0 overwinning op Italië weten te plaatsen voor de achtste finales op het WK. Hoewel de feestvreugde groot was, viel er toch ook een wanklank. Sterspeler Luis Suarez beet opponent Giorgio Chiellini en moet vrezen voor een schorsing.

Suarez ging in gesprek met Uruguayaanse media kortstondig in op de veelbesproken kwestie. "Dit soort dingen gebeuren in het zestienmetergebied", begon de sterspeler van Liverpool. In zijn optiek betrof het vooral een stevig duel. "Er was contact tussen Chiellini en mezelf, met de borst tegen het schouder. Daarbij kreeg ik een tik op mijn oog."

Op de tv-beelden toonde Suarez pijn aan de tanden en bij Chiellini was een duidelijke afdruk zichtbaar. Het is niet de eerste keer dat hij betrokken raakt bij zo'n incident. Als Ajacied beet hij PSV'er Otman Bakkal, als speler van Liverpool was Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic zijn slachtoffer. Dat leverde respectievelijk zeven en tien duels schorsing op.

Wedstrijd
Suarez wilde na afloop vooral over de winst praten. "'Uruguay was fantastisch, we hebben keihard gewerkt", jubelde hij. "Het was enorm warm, maar we hebben de hele wedstrijd in onszelf geloofd en wisten dat het doelpunt nog zou vallen. We verdienden deze overwinning, Uruguay is door en dat gaan we vieren. Pas daarna denken we aan de volgende ronde."