Robben: 'Ik wil mijn excuses aanbieden voor die schwalbe'
Aanvoerder trots op ploeg

Robben: 'Ik wil mijn excuses aanbieden voor die schwalbe'

29-06-2014 20:25
9

Arjen Robben was zondag opnieuw van grote waarde voor Oranje. Hij forceerde de strafschop in blessuretijd die uiteindelijk door Klaas-Jan Huntelaar benut werd.

 

Opmerkelijk was dat Robben zelf de strafschop niet nam, maar het aan Huntelaar liet. "Kijk, Robin (van Persie) was eruit. Hij was de nummer één op het lijstje, ik de nummer twee. Maar ik werd neergelegd. Soms moet je slim zijn", aldus Robben tegen de NOS. "Maar ik ken Klaas, hij is vast in zijn penalty’s. Hij was fris, kwam er net in."

"Ik vroeg het aan hem, hij wilde schieten. Dan moet je daar slim in zijn en de verantwoordelijkheid aan hem geven. Normaal gesproken wil ik wel schieten, maar ik had hem zelf veroorzaakt. Maar Klaas was fris, het is een klasse spits. Dat heb ik al eerder aangegeven. Je doet het met z'n 23-en. Dit was zijn moment."

"Ik denk dat het besef nog een beetje moet komen. Vijf minuten voor tijd lig je eruit. Wat we met deze ploeg allemaal presteren…ik ben echt zo trots op deze ploeg. Was het vandaag niet gelukt, dan kun je elkaar niets verwijten", aldus Robben.

In de eerste helft had Robben ook al een strafschop verdiend toen hij door twee Mexicanen werd neergelegd. "Als dat geen penalty is…" Over een ander moment zei Robben uit zichzelf. "Ik moet wel eerlijk zeggen. Ik wil wel mijn excuses aanbieden, want in de eerste helft maakte ik een schwalbe. Soms krijg je schoppen, maar die kreeg ik toen niet. Dat moet je niet doen. Daar baal ik verschrikkelijk van."