Janmaat: 'Het was een klap, maar er is niemand vermoord of zo'
Rechtsback tot ieders verrassing op de bank tegen Mexico

Janmaat: 'Het was een klap, maar er is niemand vermoord of zo'

01-07-2014 10:15
8

Daryl Janmaat werd tot ieders verbazing gepasseerd voor het duel met Mexico. De rechtsback raakt echter niet in paniek van zijn reserverol en hoopt tegen Costa Rica weer in de ploeg te staan.

 

"Het was een klap die ik niet heb zien aankomen. Maar daar kun je niet te lang bij stilstaan. Ik ben naar mijn kamer gegaan en heb het even laten bezinken. Daarna moet je weer verder", vertelt Janmaat over het moment dat hij hoorde op de bank te zitten. Of hij definitief zijn plek kwijt is, weet Janmaat niet. "Als de trainer me nog nodig heeft zal ik er staan."

"We zijn met één doel hier en dat is wereldkampioen worden. Het team staat voorop, ik ben daar een onderdeel van. De trainer moet de beste ploeg neerzetten en hij denkt dat het zonder mij het beste is. Dat moet ik gewoon accepteren. De trainer heeft aangegeven dat hij me niet heeft afgeschreven of zo. Ik ga door met keihard trainen en dan zien we het wel."

"Ik wil hier niet dramatisch over doen", vervolgt Janmaat. "Ik heb een wedstrijd niet gespeeld. Punt. En nu ga ik weer verder. Er is niemand vermoord of zo. Ik ben iemand die hier sterker uit tevoorschijn wil komen. Daar ga ik voor."