Verhuurde Ajacied keert vol vertrouwen terug: Ander persoon geworden
"Ik denk wel dat ik kans maak en dat ik die kans pak als ik hem krijg"

Verhuurde Ajacied keert vol vertrouwen terug: "Ander persoon geworden"

02-07-2014 09:28

Mitchell Dijks hoopt dit seizoen veel speelminuten maken voor Ajax. De linksback speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor sc Heerenveen. In de voorbereiding op het komende seizoen gaat hij vol voor zijn kans bij de regerend landskampioen.

"Het is mooi om terug te zijn", zegt Dijks in gesprek met Ajax TV. "Ik heb een leuk en goed seizoen gehad bij Heerenveen, maar het is mooi om weer terug te zijn bij mijn oude club."

Bij Ajax speelde hij tot vorig seizoen negen wedstrijden. In zijn verhuurperiode kwam hij in Friesland tot 27 wedstrijden. Het heeft hem goed gedaan. "Ik ben een ander persoon geworden. Ik heb op mezelf gewoond daar en veel wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Daar ging het ook om. Ik kan echt zeggen dat ik een ander persoon geworden ben. Ik ben een stuk rustiger geworden, ik heb veel meer focus."

In de ogen van Dijks zijn de gespeelde wedstrijden heel belangrijk. "Ik vind van wel. Ik merk het gewoon elke keer als ik een wedstrijd heb gespeeld dat ik sterker word. Ook ben ik meer volwassen geworden. Mensen hebben nu een ander beeld van me. Ik wil het graag laten zien. Ik denk wel dat ik een kans maak. En als ik die kans krijg, dat ik hem gewoon pak."