Bayer kleedt HSV verder uit en betaalt veertien miljoen voor 'nieuwe Van der Vaart'
Duitse Champions League-deelnemer blijft zeer actief op transfermarkt

Bayer kleedt HSV verder uit en betaalt veertien miljoen voor 'nieuwe Van der Vaart'

04-07-2014 10:44

Bayer Leverkusen heeft zich versterkt met Hakan Calhanoglu. De twintigjarige aanvallende middenvelder komt voor maar liefst veertien miljoen euro over van Hamburger SV. In Leverkusen tekent 'de nieuwe Rafael van der Vaart' een contract tot de zomer van 2019.

"We zijn ontzettend blij dat deze transfer na intensieve onderhandelingen met HSV nu eindelijk tot stand is gekomen", zegt Michael Schade, algemeen directeur van Bayer 04. "We hebben met Hakan onze absolute Wunschspieler te pakken." Calhanoglu liet al snel weten zich maar wat graag aan Bayer te willen verbinden. "Dat heeft ons aangemoedigd om ondanks de moeilijke omstandigheden de pogingen om hem vast te leggen niet te staken."

"Dankzij zijn kwaliteiten als spelmaker en zijn doelgerichtheid is Hakan een absolute aanwinst voor onze ploeg", stelt technisch directeur Rudi Völler. "Hakan zal onze ploeg een belangrijke kwaliteitsinjectie geven." Calhanoglu kwam afgelopen seizoen tot 32 Bundesliga-wedstrijden in het shirt van HSV. Scorden deed de in Duitsland geboren middenvelder met Turkse roots elf keer. Calhanoglu volgt in Leverkusen Emre Can op. Hij verruilde Bayer eerder deze week voor Liverpool.

"Ik heb in Hamburg een hele mooie tijd gehad, maar in Leverkusen kan ik een nieuwe stap zetten. Bayer heeft een goede ploeg, die al jaren regelmatig actief is in Europa. Het is een grote stap vooruit voor mij om met Leverkusen deel te nemen aan de Champions League en te strijden om de bovenste plekken in de Bundesliga", aldus Calhanoglu op de officiële website van zijn nieuwe club.