AZ vangt nieuwe seizoen aan zonder clubtopschutter
WK-ganger Jóhannsson laat probleemenkel opereren

AZ vangt nieuwe seizoen aan zonder clubtopschutter

04-07-2014 14:35
1

AZ moet het in het begin van het seizoen doen zonder Aron Jóhannsson. De clubtopscorer van de vorige jaargang wordt geopereerd aan zijn enkel en is zes tot acht weken uitgeschakeld.

De 23-jarige Jóhannsson heeft al langer last van het gewricht bij zijn voet, meldt AZ op de officiële website. Om van die problemen af te komen, zal de IJslandse Amerikaan onder het mes gaan. Gevolg is wel dat de spits anderhalf tot twee maanden uit de roulatie is.

AZ is inmiddels begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Jóhannsson zal die opbouw dus moeten missen, evenals de start van de Eredivisie. Voor de Alkmaarders begint deze op 8 augustus met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Een week later staat het duel met Ajax op het programma.

Jóhannsson was recent nog met de Verenigde Staten actief op het WK in Brazilië, waar zijn land in de achtste finale werd uitgeschakeld door België. De spits viel in de eerste groepswedstrijd tegen Ghana na 23 minuten in voor voormalig AZ-aanvaller Jozy Altidore, maar daar bleef het ook bij.