Officieel: Liverpool en Barça bereiken akkoord over megatransfer Suarez
Uruguayaanse aanvaller mag gesprekken met FC Barcelona openen

Officieel: Liverpool en Barça bereiken akkoord over megatransfer Suarez

11-07-2014 13:32
11

Luis Suarez is op weg naar FC Barcelona. Liverpool, de werkgever van de Uruguayaanse aanvaller, maakt vrijdag op de officiële website melding van een akkoord met de Catalaanse grootmacht en heeft Suarez toestemming gegeven om de overstap naar FC Barcelona te maken. Suarez wordt volgende week medisch gekeurd in Barcelona. Daarna tekent hij een contract voor vijf jaar.

Op het digitale thuis bedankt Liverpool de oud-speler van Ajax voor zijn bewezen diensten in het shirt van de Engelse club. Met Liverpool eindigde Suarez afgelopen seizoen op een tweede plek in de Premier League. Suarez, die door een lange schorsing na een bijtincident met Chelsea-speler Branislav Ivanovic een groot deel van de seizoensopening moest missen, had een enorm aandeel in het succes van de Engelse club. Hij nam liefst 31 treffers voor zijn rekening. Daar had de aanvaller 33 duels voor nodig.

Door zijn goede prestaties drong Suarez alle kritiek rondom zijn persoon naar de achtergrond. De Uruguayaan, die eerder gestraft werd nadat hij tegenstander Patrice Evra van Manchester United racistisch bejegende, nam sportieve wraak en werd zelfs uitgeroepen tot speler van het jaar in Engeland. De blijdschap was van korte duur want tijdens het WK ging het opnieuw mis met Suarez. In het duel met Italië zette de aanvaller zijn tanden in de schouder van verdediger Giorgio Chiellini. Het derde bijtincident, Suarez ging in dienst van Ajax ook al eens over de schreef in een duel met PSV, leverde hem een lange schorsing op.

Ondanks het feit dat Suarez door de FIFA voor vier maanden en negen interlands geschorst werd zette FC Barcelona zijn jacht op de aanvaller onverminderd voort. Met succes. Vrijdag bereikten Liverpool en Barça een akkoord over de transfer van de 27-jarige aanvaller. De transfersom die Barça betaalt ligt naar verluidt tussen de 80 en 88 miljoen euro. Daarmee wordt Suarez de op twee na duurste voetballer ooit. Alleen Cristiano Ronaldo en Gareth Bale, beiden speler van Real Madrid, kenden een hoger prijskaartje.

FC Barcelona bevestigt via Twitter de komst van Suarez en heet de Uruguayaan van harte welkom in Spanje.