'Dure inschattingsfouten kosten Ajax miljoenen bij transfer van Suarez'
Uruguayaan levert veel minder op dan gedacht

'Dure inschattingsfouten kosten Ajax miljoenen bij transfer van Suarez'

12-07-2014 08:30
34

Ajax houdt veel minder aan de transfer van Luis Suarez over dan aanvankelijk werd gedacht. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers in 2011 verzuimd om een doorverkooppercentage af te dwingen.

Er werd gerekend op een doorverkooppercentage van zo'n vijf procent, waardoor Ajax vier à vijf miljoen euro aan de overgang van Suarez zou verdienen. Dat bedrag loopt de club echter mis door haastwerk in 2011, toen de Uruguayaan voor 26,5 miljoen euro naar Liverpool verkaste.

De ochtendkrant meldt dat Ajax genoegen moet nemen met een vast bedrag van slechts twee miljoen euro. Rik van den Boog, destijds directeur, stond zwaar onder druk en er was hem daarom veel aan gelegen om de transfer op een goede manier af te sluiten. Uiteindelijk zorgde ruis op de lijn ervoor dat de overgang in alle haast in een hotel op Schiphol moest worden afgerond.

Dat haastwerk lijkt nu gepaard te gaan met enkele dure inschattingsfouten. Van het totaalbedrag van 26,5 miljoen euro zou 7,5 miljoen euro variabel zijn geweest en door de slechte prestaties van Liverpool zijn veel van die bonussen nooit behaald en betaald. De druiven zijn voor Ajax helemaal zuur nu blijkt dat er geen doorverkooppercentage in de overeenkomst is opgenomen. Het grote geldschip vaart daardoor aan de Arena voorbij.