Van Persie haalt uit naar NOS-analist: Pierre moet lekker gaan golfen
"Alleen weet ik bij Pierre bijvoorbeeld dat het niet uit een goed hart komt"

Van Persie haalt uit naar NOS-analist: "Pierre moet lekker gaan golfen"

13-07-2014 01:21
27

Robin van Persie heeft in gesprek met Jack van Gelder hard afgerekend met Pierre van Hooijdonk. De oud-voetballer, als analist van de NOS actief op het WK, krijgt onderuit de zak van de Oranje-aanvoerder.

Van Persie maakte na zijn treffer in de strijd om de derde plek op het WK tegen Brazilië (3-0 winst) een gebaar met zijn handen. De spits zegt dat dit gebaar bedoeld was voor mensen en vooral media die zich de laatste weken kritisch uitlieten over Van Persie en Oranje. "Dit was voor de mensen bedoeld die altijd heel veel praten en zich nu aangesproken voelen", zegt Van Persie in gesprek met de NOS.

"Bijvoorbeeld Pierre van Hooijdonk. Pierre is een persoon die met heel veel wrok naar mij zit. Pierre moet gewoon lekker gaan golfen ofzo. Volgens mij zitten de mensen niet op hem te wachten. Hij moet gewoon wat anders gaan doen. Sowieso begrijp ik ook niet dat hij dit platform krijgt om zijn mening te uiten want het enige wat hij doet is onrust zaaien", zegt Van Persie, die in het verleden met Van Hooijdonk samenspeelde bij Feyenoord.

De relatie tussen de twee was tijdens hun periode in Rotterdam al bekoeld en die is er de afgelopen jaren niet beter op geworden. "Ik kan heel goed tegen kritiek als dat terecht is, maar als jij onrust wilt zaaien zonder sterke argumenten dan ben je niet goed bezig. Ik heb alles gegeven. Alleen weet ik bij Pierre bijvoorbeeld dat het niet uit een goed hart komt."

"Ik stel voor dat Pierre lekker gaat golfen want mensen thuis zitten niet op hem te wachten. Mensen thuis zijn trots op ons, zijn blij. We hebben miljoenen mensen blij gemaakt en dan komt er één zo’n gozer die komt onrust zaaien. Ik ben er niet door geraakt, alleen dit is iets wat al jaren speelt. Al jaren komt hij terug op zijn maniertje en dan denk ik ga lekker dingen doen met je familie", besluit Van Persie tegenover de NOS.