Luiz: 'We hebben het uitstekend gedaan, maar kunnen niet blij zijn'
"Er zijn teams die al acht jaar samenspelen"

Luiz: 'We hebben het uitstekend gedaan, maar kunnen niet blij zijn'

13-07-2014 10:50
5

David Luiz had vanzelfsprekend op meer gerekend dan de vierde plaats voor het nationale elftal van Brazilië op het WK. Ondanks de nederlagen tegen Duitsland (7-1) en Oranje (3-0) is de verdediger trots op het team dat naar zijn zeggen in de toekomst in staat zal zijn om mee te doen om de prijzen.

"Voor een spelersgroep die pas sinds anderhalf jaar met elkaar samenwerkt, hebben we het uitstekend gedaan. Er zijn teams die al zes, acht jaar samen spelen. Natuurlijk kunnen we niet blij zijn, als je weet dat de Braziliaanse fans de passie hebben om iedere wedstrijd te winnen", aldus de verdediger van Brazilië tegenover SporTV.

Brazilië werd in de halve finale uitgeschakeld door Duitsland. De ploeg uit Europa was heer en meester tegen het gastland (1-7). "We konden wel door de grond zakken. Tegen Nederland hoopten we revanche te nemen, maar we wisten dat het niet makkelijk zou worden."

Luiz heeft vertrouwen in de sportieve toekomst van de Braziliaanse ploeg."We hebben opnieuw een wedstrijd op het WK verloren, maar het is nu tijd om de hoofden nu weer omhoog te richten. Er komen nog genoeg kansen om de Braziliaanse ploeg te vertegenwoordigen op het hoogste niveau."