'Heel attente en scherpe' Ajacied komt in aanmerking voor plek Blind
"Ik ben tevreden over zijn prestatie en wat hij laat zien"

'Heel attente en scherpe' Ajacied komt in aanmerking voor plek Blind

13-07-2014 20:39
2

Het succes van het Nederlands elftal heeft voor landskampioen Ajax een keerzijde. Daley Blind maakt hoogstwaarschijnlijk pas medio augustus zijn rentree in Amsterdam en mist daardoor enkele belangrijke wedstrijden. Nick Viergever lijkt zijn plek over te nemen.

Viergever werd deze zomer als verdediger opgepikt bij AZ. Hij werd gezien als mogelijke opvolger van Niklas Moisander, die er nog altijd is, maar voorlopig geldt hij als controlerende middenvelder. "Viergever kan zich nu vooral op 6 concentreren", beaamde trainer Frank de Boer op de clubwebsite. "Ik weet wat hij kan als linksback en als centrale verdediger."

De Boer is tevreden over de 24-jarige linkspoot. "Nick heeft een heel attente en scherpe indruk achtergelaten. Ik ben tevreden over zijn prestatie en wat hij laat zien." Naast Blind mogen ook Jasper Cillessen en Joël Veltman de komende drie weken genieten van een welverdiende zomervakantie.

Ajax opent het seizoen officieel op 3 augustus tegen PEC Zwolle voor de Johan Cruijff Schaal. Een week later wacht de competitiestart tegen Vitesse.