'Ajax bereikt akkoord en verkoopt Sigthórsson voor 6,3 miljoen'
Amsterdammers zien overbodige spits waarschijnlijk snel vertrekken

'Ajax bereikt akkoord en verkoopt Sigthórsson voor 6,3 miljoen'

14-07-2014 13:05
26

Ajax staat op het punt om Kolbeinn Sigthórsson aan Queens Park Rangers te verkopen. Beide clubs hebben volgens het doorgaans goed geïnformeerde Sky Sports een akkoord bereikt over een afkoopsom.

Sigthórsson levert Ajax nog een slordige vijf miljoen pond op, omgerekend 6,3 miljoen euro. Daarmee doet Ajax goede zaken, want de spits heeft in Amsterdam nog slechts een contract voor één seizoen. Sigthórsson heeft zelf meermaals aangegeven klaar te zijn voor een transfer. Hij is na drie jaar Ajax toe aan een nieuw avontuur.

Harry Redknapp, trainer van QPR, is een groot bewonderaar van Sigthórsson en bekeek hem vorig seizoen al een paar keer met eigen ogen. Ajax heeft al ingespeeld op een mogelijk vertrek van de IJslandse aanvaller met het halen van Richairo Zivkovic en Arkadiusz Milik. Volgens Ajax-trainer Frank de Boer gaat de club echter op zoek naar een nieuwe aanvaller als na Siem de Jong ook Sigthórsson vertrekt. Sigthórsson speelde tot op heden 59 wedstrijden voor Ajax waarin hij 24 keer scoorde.