'Zieke Janmaat meldt zich in Engeland voor medische keuring'
'Alleen medische keuring staat transfer Janmaat nog in de weg'

'Zieke Janmaat meldt zich in Engeland voor medische keuring'

14-07-2014 13:33
6

De transfer van Daryl Janmaat naar Newcastle United komt steeds dichterbij. De verdediger van Feyenoord is op dit moment in Engeland om een medische keuring te ondergaan. Daarna staat niets meer een overstap naar de Premier League in de weg.

Janmaat zal dinsdag medisch gekeurd worden, zo meldt RTV Rijnmond. De rechtsback van het Nederlands elftal werd al enige tijd in verband gebracht met Newcastle. De Engelse formatie legde tweede weken geleden nog Siem de Jong vast. De medische keuring van Janmaat stond eerst maandag op de planning, maar is een dag uitgesteld omdat Janmaat ziek is.

Wedden

Meer odds

De mandekker doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord. Toch lukte het hem in eerste instantie niet door te breken bij de Rotterdammers. Via ADO Den Haag en sc Heerenveen keerde Janmaat alsnog terug bij Feyenoord. Daar groeide hij uit tot een vaste waarde en dwong de international een plek in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal af.

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat de Eredivisie-club zes miljoen euro vangt voor de vleugelverdediger. Bij Newcastle komt Janmaat landgenoten De Jong, Vurnon Anita en Tim Krul tegen. Feyenoord legde eerder op de dag Khalid Boulahrouz vast als opvolger van Janmaat.