De Boer kijkt op van keuze FIFA: Ik had 'm aan Arjen gegeven
Coach vindt Duitsland de terechte winnaar

De Boer kijkt op van keuze FIFA: "Ik had 'm aan Arjen gegeven"

14-07-2014 15:14
12

Niet Lionel Messi, maar Arjen Robben had uitgeroepen moeten worden tot beste speler van het WK. Althans, als het aan Ajax-trainer Frank de Boer had gelegen.

"Ik vond het wel een spannende wedstrijd", blikt hij met AT5 terug op de WK-finale. "Het kon beide kanten op. Ik denk dat het uiteindelijk een terechte winnaar heeft opgeleverd." Dat Messi na de finale de Gouden Bal kreeg, verbaasde De Boer. "Ik had 'm aan Arjen gegeven."

Met de Ajax-selectie arriveerde de coach maandag in De Lutte in Overijssel. Daar wordt deze week getraind. "We gaan weer een stapje verder dan de eerste drie weken. Het wordt nu meer het kortere werk. We hebben de afgelopen weken veel grote partijen gedaan, nu zal het wat kleiner worden allemaal. Er moeten nu PK’s in de benen komen. Ik ben zeer tevreden hoe het tot nu toe gaat. Laten we hopen dat het een vervolg krijgt."

Davy Klaassen maakte nog deel uit van de voorselectie voor het WK, maar keek de afgelopen weken tv. "Ik heb genoten. Het was leuk om te zien. Jammer dat het afgelopen is, maar nu kan iedereen zich weer op Ajax richten", lachte Klaassen, die er begrip voor kon opbrengen dat hij voor de WK-selectie afviel. "Ik was gewoon op aan het eind van het seizoen. Natuurlijk was het jammer, maar niet zo jammer dat ik dacht: shit."