Balende De Boer: 'Hij kon het bij Ajax als Robbenachtige rechtsbuiten halen'
Oefenmeester baalt nog steeds van vertrek Özbiliz

Balende De Boer: 'Hij kon het bij Ajax als Robbenachtige rechtsbuiten halen'

14-07-2014 17:09
1

Oud-Ajacied Aras Özbiliz maakt momenteel furore op de Russische velden, terwijl hij eerder in Nederland niet kon doorbreken. Ajax-trainer Frank de Boer baalt nog steeds dat de buitenspeler in de zomer van 2012 voor Kuban Krasnodar koos.

Hoewel Özbiliz nooit echt doorbrak in Amsterdam, geloofde de Boer in de Armeniër. "Op de training kon Aras heel veel, maar tijdens de wedstrijden kwam het er niet uit", vertelt hij aan Het Parool. "We wilden Aras niet naar Kuban Krasnodar laten vertrekken. Ik heb hem verteld dat ik heel veel potentie in hem zag en dat hij het bij Ajax als een soort Robbenachtige rechtsbuiten kon halen."

De Boer moest echter toezien hoe Özbiliz voor een Russische avontuur koos. "Er kwam een aanbod voorbij dat hij niet kon laten schieten. Een jaar eerder had Kuban ook al interesse in hem. Het deed me pijn, maar Aras moest zelf die beslissing maken. Hij heeft het in Rusland heel verdienstelijk gedaan en dat verbaast mij niet. Hij heeft een mooi contract gekregen bij Spartak Moskou."

"Hij is een exceptionele speler, die hele mooie dingen laat zien, maar bij Ajax ook twee keer een kruisband heeft afgescheurd. Dat fysieke aspect speelde ook in het achterhoofd: moeten we hem kosten wat kost aan het contract houden dat tot 2014 liep? Die overwegingen maak je dan en we hebben hem toen laten gaan, al hadden we hem graag langer bij Ajax gezien."