Ajax profiteert van Suarez: 'We ontvangen het volledige variabele bedrag'
Uruguayaan levert club enkele miljoenen op

Ajax profiteert van Suarez: 'We ontvangen het volledige variabele bedrag'

15-07-2014 15:35
5

Ajax kan een mooi bedrag bijschrijven door de transfer van Luis Suarez naar FC Barcelona. De Amsterdammers bedongen bij de verkoop van de Uruguayaan aan Liverpool een aantal voorwaarden.

Suarez werd in 2011 voor 22 miljoen euro verkocht, maar dat bedrag kon nog oplopen tot 26,5 miljoen euro. Dat is gebeurd, meldt een woordvoerder van de club aan Ajax Life. "Ajax ontvangt het volledige variabele bedrag van Liverpool. Bij de variabelen moet gedacht worden aan zaken als het aantal wedstrijden dat Suarez heeft gespeeld en de prestaties van Liverpool. Aan die voorwaarden is voldaan."

Een deel van dat variabele bedrag kon Ajax tot voor kort nog niet begroeten, maar door de transfer van Suarez gebeurt dat alsnog. "Omdat er afspraken zijn gemaakt over een doorverkooppercentage, met als maximum het variabele deel van de transfersom zoals destijds openbaar is gemaakt. Naast deze bestaande afspraken heeft Ajax ook recht op een opleidingsvergoeding", besluit de woordvoerder. Die vergoeding bedraagt 1,5 procent van de transfersom. Wat duidelijk is, is dat Ajax in ieder geval enkele miljoenen heeft kunnen bijschrijven dankzij Suarez.