Ajacied streeft naar niveau 'Milan-thuis': Heb toen laten zien wat ik kan
Duarte hoopt draad weer op te pakken in het nieuwe seizoen

Ajacied streeft naar niveau 'Milan-thuis': "Heb toen laten zien wat ik kan"

16-07-2014 16:52
6

Na een moeizaam eerste seizoen hoopt Lerin Duarte een vaste waarde te worden in het elftal van Ajax-trainer Frank de Boer. De Rotterdammer merkt dat hij tijdens de voorbereiding op het eerste seizoen stappen maakt.

Duarte kwam in de zomer van 2013 over van Heracles Almelo. Mede dankzij blessureleed kwam de middenvelder in Amsterdam vorig seizoen slechts veertien keer in actie. "Ik ben er lang uit geweest", blikt de middenvelder terug in gesprek met Ajax Life. "Toen ik weer fit was, liep het eigenlijk wel goed binnen het team. Dan is het lastig om je weer in het elftal te spelen. We beginnen nu allemaal weer een beetje op nul, inderdaad. Ik hoop fit te blijven en de trainer te overtuigen dat ik moet spelen. Maar ik weet zelf ook dat ik nog het nodige moet verbeteren."

Duarte ziet de Champions League-wedstrijd in de Amsterdam ArenA tegen AC Milan (0-0) persoonlijk als zijn beste wedstrijd tot dusver voor Ajax. "Ik heb toen laten zien wat ik kan. Ik moet dat niveau weer kunnen halen. Ik zit nu goed in mijn vel, ben fit. Ik weet dus als de vorm daar is, dat ik gewoon goed mee kan met het team. Daar gebruik ik deze voorbereiding voor. Er wordt pittig getraind nu. We zijn vier weken bezig, en ik moet zeggen dat het steeds beter gaat."