Talent staat voor doorbraak bij Ajax: Het voelt bijna hetzelfde

Talent staat voor doorbraak bij Ajax: "Het voelt bijna hetzelfde"

16-07-2014 20:28
1

Ruben Ligeon lijkt op weg naar zijn definitieve doorbraak in het eerste elftal van Ajax. De rechtsback is namelijk de belangrijkste en eigenlijk enige kandidaat om Ricardo van Rhijn, die door een blessure tot oktober buitenspel staat, te vervangen.

De 22-jarige Ligeon kreeg de afgelopen seizoenen al sporadisch speeltijd in de hoofdmacht van de Amsterdammers, maar tot een echte doorbraak kwam het door de prestaties van de onomstreden Van Rhijn nog niet. De komende maanden lijkt de zelfopgeleide speler echter eindelijk zijn kans te krijgen op het hoogste niveau.

De extra druk die daarbij komt kijken voelt Ligeon nauwelijks, vertelt hij in gesprek met Ajax TV. "Het voelt bijna hetzelfde, maar je voelt natuurlijk wel dat je meer kan gaan spelen dan vorig seizoen. De focus is er altijd, dus het wordt niet anders. Ik blijf gewoon scherp en voel me fit", aldus de verdediger, die vorig seizoen veel heeft opgestoken van zijn wedstrijden met Jong Ajax in de Jupiler League. "Soms moet je het niet mooi willen uitspelen, maar moet je hard werken en strijden."