Viergever moet 'even wennen' in nieuwe rol bij Ajax: Het heeft wel iets
"Het is goed om op meerdere posities uit de voeten te kunnen"

Viergever moet 'even wennen' in nieuwe rol bij Ajax: "Het heeft wel iets"

17-07-2014 08:19
3

Nick Viergever was lange tijd centrale verdediger. Bij AZ speelde hij vorig seizoen een periode als linksback. Nu, na zijn overstap naar Ajax, staat hij op het veld als verdedigende middenvelder.

"En dat is wennen. Ik heb daar in het verleden niet veel gespeeld", zegt Viergever in het Algemeen Dagblad. "Een wedstrijdje of tien in totaal, in vier jaar bij AZ. Het is een andere manier van spelen. Achterin heb je het spel voor je, hier komen ze van alle kanten op je af. Het druk zetten gaat goed, aan de bal kan het beter. De handelingssnelheid moet omhoog."

"Alles heeft te maken met gewenning. Hoe vaker je er speelt, hoe beter het gaat. Het is minuten maken, ervaring opdoen", aldus Viergever, die het als een voordeel ziet om op meerdere posities inzetbaar te zijn. "Uiteindelijk wil je op een vaste plek terechtkomen, maar het is goed om op meerdere posities uit de voeten te kunnen. Mijn voorkeur gaat uit naar de positie centraal achterin. Daar heb ik jarenlang gespeeld, daar weet ik wat er van me gevraagd wordt."

"Wat niet wegneemt dat ik me 'op zes' wil ontwikkelen. De trainers hebben er vertrouwen in dat ik dat kan. En het heeft ook wel iets. Je kunt het spel verdelen, een ander spelinzicht ontwikkelen, anderen coachen. Het is een positie met mogelijkheden", aldus Viergever.