Ajax-verdediger gebruikt De Vrij als voorbeeld: Hij is er heel goed uitgekomen
"Nu krijg ik de kans me te laten zien"

Ajax-verdediger gebruikt De Vrij als voorbeeld: "Hij is er heel goed uitgekomen"

17-07-2014 10:29
2

Mike van der Hoorn kijkt met vertrouwen uit naar het aankomende seizoen bij Ajax. Zijn eerste voetbaljaargang in Amsterdam werd niet wat hij er van gehoopt had. Daarom hoopt de centrale verdediger zich te revancheren bij de kampioen van Nederland.

De mandekker kwam vorig seizoen over van FC Utrecht. Hij verloor de concurrentie echter van Joël Veltman, waardoor Van der Hoorn zijn wedstrijden voornamelijk bij het beloftenelftal speelde. In zijn strijd om een plek bij Ajax ziet hij Stefan de Vrij als voorbeeld. De centrale man kreeg veel kritiek te verduren, maar was op het WK één van de uitblinkers. "Hij is er heel goed uitgekomen", vertelt Van der Hoorn aan het Brabants Dagblad.

Van der Hoorn voelt zich beter dan afgelopen jaar. "Alles gaat makkelijker, ik hoef niets meer te vragen, waardoor ik me kan focussen op wat ik moet doen en waar ik moet lopen", gaat de 21-jarige verdediger verder. "Een groot deel gaat automatisch, omdat er zoveel is ingestampt vorig seizoen. Nu krijg ik de kans me te laten zien."