Boilesen: 'Zelfs in een moeilijke poule hebben we een goede kans'
Ajacied kijkt met zelfvertrouwen uit naar de Champions League

Boilesen: 'Zelfs in een moeilijke poule hebben we een goede kans'

17-07-2014 13:36
5

Nicolai Boilesen is ondanks zijn 22 jaar een van de ervaren spelers bij Ajax. De linksback maakte vier keer een kampioenschap mee en zal door het vertrek van Siem de Jong en Christian Poulsen meer de leiding moeten nemen in de selectie.

Boilesen weet dat hij een van de meer ervaren spelers is. "Het is een beetje raar hè? Ik ben 22, maar voel me een beetje oud hier", grapt hij op de clubsite. "Dat is niet goed voor mijn zelfvertrouwen, haha. Nee hoor. Deze jonge jongens hebben zo’n hoog niveau. Ze komen bijna allemaal uit de Ajax-jeugdopleiding en weten wat er van ze wordt verwacht. Ze weten hoe ze zich moeten gedragen in en buiten het veld, dus wij oudere spelers hoeven eigenlijk niet zoveel te doen."

"Want ze doen het hartstikke goed. Als ze vragen hebben, dan ben ik er om ze te beantwoorden. Dan ben ik een van de grotere broers voor ze", aldus Boilesen. Met Ajax is overwinteren in de Champions League dit seizoen een hoofddoel. "Over dat overwinteren gesproken; dan moeten we wel een beetje geluk hebben bij de loting. Want ik denk niet dat mensen kunnen zeggen dat we dat de laatste jaren hebben gehad."

"Al denk ik ook dat we nu - zelfs als we een moeilijke poule hebben - een goede kans maken om door te gaan", stelt Boilesen. "Als we ons beste spel spelen kunnen we het elk team lastig maken. Dat hebben we eerder bewezen tegen FC Barcelona en Manchester City. Alleen moet het constant zijn en dat is ons probleem geweest in Europa. Je kan niet vier wedstrijden goed zijn en twee niet. We willen constanter worden, aantrekkelijker spelen en de wedstrijden sneller beslissen. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar de intentie is er wel in elk geval."