Ajax houdt geblesseerde basisspeler drie jaar langer aan boord
Rechtsback verlengt contract tot medio 2018

Ajax houdt geblesseerde basisspeler drie jaar langer aan boord

17-07-2014 14:14
2

Het hing al even in de lucht, maar nu is het officieel. Ajax en Ricardo van Rhijn gaan langer met elkaar door. De rechtsback verlengt zijn tot medio 2015 lopende verbintenis met drie jaar, meldt Ajax donderdag op de clubsite.

Van Rhijn bereikte enkele weken geleden al een mondeling akkoord met Ajax, maar de handtekening werden tot vandaag niet gezet. De rechtsback speelt al sinds 2002 bij Ajax en doorliep de volledige jeugdopleiding in Amsterdam. Op 21 september 2011 maakte hij in de bekerwedstrijd tegen vv Noordwijk zijn debuut in het eerste elftal.

Wedden

Meer odds

Van Rhijn kwam tot op heden tot 107 officiële wedstrijden in het eerste van Ajax en scoorde daarin vier keer. Domper voor speler en club is dat hij door een hamstringblessure een aantal maanden buitenspel staat. "Voor zo'n blessure staat zes weken herstel, maar tel er nog maar zes weken bij, voordat hij weer topfit is", liet Frank de Boer eerder weten.

Van Rhijn mist daardoor in ieder geval de eerste maand competitievoetbal. De strijd om de Johan Cruijff Schaal en de competitietoppers tegen Vitesse, AZ en PSV gaan aan zijn neus voorbij. Ruben Ligeon is de belangrijkste kandidaat om hem te vervangen.