De Boer: 'Als er een club voor hem komt, houden we onze poot stijf'
Coach wil kern nu bij elkaar houden

De Boer: 'Als er een club voor hem komt, houden we onze poot stijf'

17-07-2014 14:54
1

Frank de Boer denkt dat Ajax erin slaagt om de kern van de huidige ploeg te behouden. Vooral Daley Blind wordt in Engelse media in verband gebracht met een overstap naar de Premier League.

Denkt De Boer dat hij Blind deze zomer nog gaat kwijtraken? "Ik denk zelf van niet", antwoordt hij in gesprek met AT5. "Iedereen is natuurlijk te koop, maar we hebben het gevoel dat die drie spelers, de WK-gangers, met nog een paar jongens in de huidige selectie de waterdragers van deze selectie moeten worden. Daar willen we een kern omheen bouwen met jongens als Davy Klaassen, Stefano Denswil, Ricardo van Rhijn en Ruben Ligeon. Allemaal jongens die van jongs af aan bij Ajax zijn."

Het contract van Lasse Schöne loopt volgende zomer af, maar De Boer is geenszins van plan hem te verkopen. "Die wil ik dit seizoen zeker nog niet kwijt. Het kan zijn dat we volgend jaar gaan verlengen met hem, maar dat is nu nog geen optie. Als er een club voor hem komt, zullen we onze poot stijf houden", zegt hij.

Donderdag verlengde Van Rhijn officieel zijn contract met drie jaar. Mooi nieuws, zegt de coach op de clubsite. "Het is hartstikke goed, dat Ricardo in navolging van Davy Klaassen, Joël Veltman en Thulani Serero zijn contract heeft verlengd. Ricardo, Davy en Joël zijn hier in de jeugd begonnen en willen bij elkaar blijven als een soort kern van de selectie. Dat is heel belangrijk voor Ajax. Zij bewaken de cultuur, weten zowel binnen als buiten het veld hoe een Ajacied zich moet gedragen. Dat kunnen zij weer overbrengen op de nieuwelingen. Het is ook een lekker gevoel voor de club dat deze jongens een tijd vastliggen."