Teruggekeerde Ajacied aast op basisplaats: Ik ben een serieuze concurrent
Linksback gaat concurrentiestrijd aan

Teruggekeerde Ajacied aast op basisplaats: "Ik ben een serieuze concurrent"

17-07-2014 20:38
1

Mitchell Dijks heeft goede hoop dat hij zich dit seizoen kan ontwikkelen tot basisspeler bij Ajax. De linksback werd vorig seizoen verhuurd aan sc Heerenveen en is zelf van mening dat hij klaar is voor de concurrentiestrijd met Nicolai Boilesen.

In eerste instantie lijkt Dijks vooral de stand-in van Boilesen te worden, maar daar neemt de voormalig jeugdinternational geen genoegen mee. "Ik zie mezelf wel als een serieuze concurrent voor Nicolai Boilesen. Ik ben ook niet zomaar teruggehaald. Ik heb gesproken met Frank de Boer en hij zei dat ik gewoon mijn stinkende best moet doen. Dat ga ik doen en dan zien we wel wie er staat tegen PEC Zwolle."

Dijks traint inmiddels alweer enkele weken mee met de eerste selectie van Ajax en heeft daar een goed gevoel aan overgehouden, vertelt hij in gesprek met AT5. "Ik train lekker. Het is leuk om weer met je oude maten op het veld te staan." De linksback speelde vorig seizoen 24 competitieduels namens sc Heerenveen. Dijks miste behoorlijk wat wedstrijden door blessures en wist als basisspeler lang niet altijd te overtuigen.