Dinamo Zagreb houdt poot stijf: Muric mag tot 2015 niet voor Ajax spelen
"De Kroatische voetbalbond zal hem tot die datum niet vrijgeven om voor Ajax te spelen"

Dinamo Zagreb houdt poot stijf: "Muric mag tot 2015 niet voor Ajax spelen"

18-07-2014 09:16
9

Ajax-tranjer Frank de Boer had de hoop Robert Muric snel op te kunnen stellen. De achttienjarige aanvaller is echter nog altijd niet vrijgegeven door Dinamo Zagreb. Die club claimt dat het talent nog tot 2015 onder contract staat, terwijl Ajax zegt dat hij transfervrij is.

"Muric is tot 2015 speler van Dinamo Zagreb en de Kroatische voetbalbond zal hem tot die datum niet vrijgeven om voor Ajax te spelen", zegt een woordvoerder van Dinamo Zagreb tegenover Het Parool. Ajax en Muric hebben een akkoord bereikt over een vierjarig contract. De Amsterdammers claimen dat de jongeling transfervrij is.

Zaakwaarnemer Vlado Lemic beweert dat de jeugdverbintenis van Muric is afgelopen. Dinamo Zagreb zegt dat er een automatische verlengingsclausule in het contract staat waardoor Muric tot 2015 onder contract staat bij de club uit Kroatië.

De rechtsbuiten speelde nog niet in het eerste team van Dinamo Zagreb. "Muric is uit de selectie gezet nadat hij na de voorbereiding bekend had gemaakt dat hij naar Ajax zou vertrekken. Als de situatie niet wijzigt, zal hij meer dan een jaar niet kunnen voetballen." Het getrek rondom Muric heeft vooral met geld te maken. Bij een transfervrije status hoeft Ajax enkel de onkostenvergoeding van ongeveer een ton te betalen, anders kan Dinamo Zagreb miljoenen vragen.

Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse club op deze manier problemen heeft bij het aantrekken van een speler. In 2006 mocht Miralem Sulejmani een jaar lang geen wedstrijden spelen voor sc Heerenveen omdat Partizan Belgrado claimde dat hij niet transfervrij was. Vorig jaar had Ajax hetzelfde probleem met Dejan Meleg en FK Vojvodina.