Ambitieuze spits wil via 'tussenstation Ajax' naar buitenlandse topclub
"Ik ben jong en wil in Amsterdam de komende vier jaar uitgroeien tot een vaste waarde voor het team"

Ambitieuze spits wil via 'tussenstation Ajax' naar buitenlandse topclub

18-07-2014 09:34
9

Vol vertrouwen maakt Richairo Zivkovic de overstap van FC Groningen naar Ajax. De spits wil in Amsterdam uitgroeien tot vaste waarde. Via de Nederlandse topclub hoopt hij uiteindelijk de stap te maken naar de top in Engeland en Spanje.

"Ajax is mijn tussenstation, natuurlijk. Ik ben jong en wil in Amsterdam de komende vier jaar uitgroeien tot een vaste waarde voor het team en daar de basis leggen voor een topclub het buitenland", zegt Zivkovic in gesprek met Helden. De topclubs heeft hij ook al in zijn hoofd. "Ik wil in de toekomst heel graag naar Engeland. Een club als Liverpool of Tottenham Hotspur lijkt me fantastisch. En als de keuze daar is, wil ik vervolgens richting Spanje, naar Real Madrid, geweldig."

Een route die je kunt vergelijken met die van Arjen Robben. Op erg jonge leeftijd in het eerste van FC Groningen, dan een Nederlandse topclub en vervolgens via Engeland naar Spanje. Robben is ook een voorbeeld voor Zivkovic. "Ik heb tot nu toe dezelfde carrièrestappen gezet als hij, alleen verliet hij FC Groningen voor PSV in plaats van Ajax. Het is echt knap wat hij allemaal heeft gepresteerd. Zie hem nu, hij is dertig en misschien wel de beste voetballer van het WK in Brazilië, ongelooflijk. Wanneer je mij net als Robben kan zien schitteren op een WK? Ha, ik hoop, nee ik dénk over vier jaar."

Zivkovic denkt al ver vooruit. Hij droomt van een succesvolle carrière. Hij denkt serieus na voor een jonge voetballer. "Ik zit denk ik wel op een ander level dan de gemiddelde zeventienjarige. Het is niet zo dat ik alleen maar serieus nadenk over dingen, want ik ben nog steeds een onbevangen jongen. Alleen in de keuzes die ik maak, merk ik dat ik een volwassen houding aanneem."