'Jacht op Blind geopend: Europese topclubs denken aan bod van 22 miljoen'
Barcelona en Manchester United jagen op Ajacied

'Jacht op Blind geopend: Europese topclubs denken aan bod van 22 miljoen'

19-07-2014 10:37
33

De geruchten over een transfer van Daley Blind blijven maar volgen. El Mundo Deportivo meldt zaterdag dat FC Barcelona nadrukkelijk overweegt om een bod uit te brengen.

Blindt geldt in Barcelona als het alternatief voor Jérémy Mathieu. De dertigjarige Fransman is de topkandidaat om de defensie van de Catalanen te versterken, maar slaagt er niet in om weg te komen bij Valencia. Barcelona wil daar naar verluidt niet meer op wachten en schakelt over op plan B.

Dat plan B is Blind. Volgens El Mundo Deportivo vraagt Ajax 22 miljoen euro voor de 24-jarige linkspoot, twee miljoen euro meer dan Mathieu moet kosten. De multifunctionele Blind is echter jaren jonger en daardoor veel interessanter. Na zijn sterke optredens op het WK zou Barcelona definitief van zijn kwaliteiten zijn overtuigd.

Barcelona weet dat het niet te lang kan wachten, omdat ook Manchester United op Blind aast. Louis van Gaal zou de international graag willen meenemen naar zijn nieuwe club, waar eveneens nog wel wat vacatures voor de defensie liggen. In Spanje wordt verwacht dat Man Utd snel contact opneemt met Ajax om een transfer van Blind te bespreken.

Zaakwaarnemer Rob Jansen sloot een droomtransfer van zijn pupil vrijdag al niet uit. "De kolder van vandaag, kan morgen zomaar realiteit zijn, zei hij.