De Boer wijst Ajacieden op fouten: Alles continu herhalen, herhalen, herhalen
Succesvolle oefenmeester nog niet tevreden

De Boer wijst Ajacieden op fouten: "Alles continu herhalen, herhalen, herhalen"

20-07-2014 18:22
1

Ajax-trainer Frank de Boer weigert zich blind te staren op de uitslagen van de oefencampagne. Zijn insteek is om het niveau omhoog te halen en daarbij is wat hem betreft nog voldoende werk aan de winkel, liet hij optekenen na de confrontatie met Real Sociedad (3-1 zege).

Tegen zowel Aalborg BK als Sociedad incasseerde Ajax een tegendoelpunt door een snelle counter. "De tegengoals uit counters vertellen dat we beter moeten opletten. Vorige keer gebeurde het terwijl we zelf een corner mochten nemen. En het is ook een les om de bal niet in te gooien als iedereen nog voorin staat. Dan is het risico groot dat je wordt weggecounterd", vertelde de succesvolle trainer op de website van Ajax Life.

"Een van de twee backs mag best 'hoog' staan. Maar als je dan niet bereikbaar kunt worden, moet je naar binnen trekken en niet aan de zijlijn blijven staan. Daar hebben we in de rust wat van gezegd. Dus ja, er wordt wel over gesproken", ging De Boer verder. "Het hoort ook een beetje bij de voorbereiding. Tegenover voetballers moet je alles continu herhalen, herhalen, herhalen. Misschien dat ze het dan op hun 25ste of 26ste automatisch doen, maar die jonge jongens moet ik er steeds op attenderen."

Der Boer verklaarde tevreden te zijn over Mike van der Hoorn, die bij afwezigheid van Joël Veltman mag hopen op een basisplek. Zaterdag stond Niklas Moisander ingedeeld bij de reserveploeg. "Het is deels om voorbereid te zijn op een eventueel vertrek van Niklas, maar ook om iedereen een eerlijke kans te geven. Anders zeggen mijn spelers straks: ik sta wissel, maar heb helemaal geen eerlijke kans gehad. Ik moet een keuze maken en wil iedereen op goed niveau zien."