De Boer: Hij is niet één stap vooruitgegaan, maar twee of drie stappen
"Hij verdiende dit, ik wilde laten zien dat hij een belangrijk persoon en cultuurdrager is"

De Boer: "Hij is niet één stap vooruitgegaan, maar twee of drie stappen"

20-07-2014 21:08
8

Ajax-trainer Frank de Boer is bijzonder goed te spreken over de ontwikkeling die Mike van der Hoorn doormaakt. De verdediger speelt zich na een moeizaam debuutseizoen richting de basis.

Van der Hoorn kreeg afgelopen weekend een kans in de basis en dat was niet alleen om ook hem een goed gevoel te geven. "Mike was de laatste twee, drie maanden van vorig seizoen al goed bezig en heeft dat doorgezet", looft De Boer zijn 21-jarige verdediger.

"Mike is niet een stap vooruitgegaan, maar twee of drie stappen. Hij speelt met meer zelfvertrouwen. Dat moet ook, met zijn lengte. Hij moet uitstralen dat niemand een duel van hem gaat winnen", aldus de oefenmeester, die bij afwezigheid van Niklas Moisander, Daley Blind en Nicolai Boilesen de aanvoerdersband aan Davy Klaassen gaf. 

"Het maakt me trots dat ik bij afwezigheid van een aantal jongens de band mag dragen", reageert Klaassen in gesprek met Ajax TV. "Ik mag en moet nu nog meer van mezelf eisen, dat zullen anderen ook gaan doen. Ik denk dat dat alleen maar goed is, dat je naar een hoger plan geduwd wordt."

De Boer heeft met zijn keuze voor de middenvelder een signaal afgegeven. "Hij verdiende dit, ik wilde laten zien dat hij een belangrijk persoon en cultuurdrager is", verklaarde de coach.