Hoewel Joël bij Ajax mijn concurrent is, ben ik ook zijn vriend
Van der Hoorn: "Spelen, belangrijk worden voor het team en een prijs pakken"

"Hoewel Joël bij Ajax mijn concurrent is, ben ik ook zijn vriend"

21-07-2014 07:00

Mike van der Hoorn stevent af op een basisplaats bij Ajax. De oud-speler van FC Utrecht 'profiteert' van de afwezigheid van Joël Veltman, die door zijn deelname aan het WK pas in een later stadium aansluit bij de selectie van trainer Frank de Boer.

Zijn mogelijke stand-in is vooral blij dat hij een 'normale' voorbereiding achter de rug heeft in Amsterdam. Van der Hoorn, wiens eerste seizoen bij Ajax niet om over naar huis te schrijven was, heeft hoge verwachtingen van het nieuwe voetbaljaar. "Vorig jaar had ik met Jong Oranje een heel hectisch EK onder 21 in Israël achter de rug", zegt Van der Hoorn in gesprek met De Telegraaf.

"Daarna ging ik met vakantie in Mexico, waar ik vanwege het tijdsverschil met Nederland vaak 's nachts nog aan de telefoon zat om mijn aanstaande transfer van FC Utrecht naar Ajax te bespreken. Terwijl ik me nu volledig heb kunnen focussen op het nieuwe seizoen", aldus Van der Hoorn, die zich laat inspireren door de prestaties van Stefan de Vrij en Veltman met Oranje op het WK.

"Wat zij hebben meegemaakt wil ik ook. Ik ben in elk geval heel blij voor ze. Hoewel Joël bij Ajax mijn concurrent is, ben ik ook zijn vriend. Dat weet hij en daar komt niks tussen. Door onze concurrentiestrijd willen we elkaar naar een hoger plan tillen", zegt de verdediger, die waarschijnlijk aan mag treden in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle en de Eredivisie-opener tegen Vitesse. "Dat voelt als een kans. Spelen, belangrijk worden voor het team en een prijs pakken; daar doe je het voor."