Steun voor Sigthorsson: 'Ik denk dat hij goed tot zijn recht komt in Engeland'
Eredivisie-topscorer: "Hij moet daarheen gaan waar hij zich goed voelt"

Steun voor Sigthorsson: 'Ik denk dat hij goed tot zijn recht komt in Engeland'

21-07-2014 08:43

Alfred Finnbogason rondde onlangs zijn transfer naar Real Sociedad af. De Eredivisie-topscorer, die overkwam van sc Heerenveen, keerde met zijn Baskische werkgever in de voorbereiding op het nieuwe seizoen terug naar Nederland.

Met Real Sociedad ging de spits uit IJsland afgelopen weekend met 3-1 onderuit tegen Ajax. Het enige doelpunt van de Primera División-formatie kwam - uiteraard - op naam van Finnbogason. De club uit Amsterdam is de afgelopen seizoenen een van de favoriete tegenstanders van Finnbogason gebleken. In zijn twee seizoenen bij Heerenveen scoorde Finnbogason liefst vijf keer tegen Ajax.

Ook in het oefenduel met Ajax was het snel raak voor de spits. "Ik weet natuurlijk hoe ze spelen en heb tegen onze middenvelders gezegd dat ik bij balverlies van Ajax de diepte zou zoeken, dus ik ben blij dat het is gelukt. Je zou dus op basis van de laatste jaren kunnen zeggen dat Ajax één van mijn favoriete tegenstanders is", zegt Finnbogason in gesprek met De Telegraaf.

Finnbogason stond na afloop van het oefenduel ook even stil bij de toekomst van zijn landgenoot en Ajax-aanvaller Kolbeinn Sigthorsson. De oud-speler van AZ staat in de belangstelling van onder meer Queens Park Rangers. "Hij moet daarheen gaan waar hij zich goed voelt. Ik denk dat hij goed tot zijn recht komt in de Engelse competitie", zegt de voormalig Eredivisie-topscorer in Telesport over Sigthorsson.