'Snelle Ajax-leerling': We werken hard, maar maken ook veel lol
Milik positief over eerste weken in Amsterdam

'Snelle Ajax-leerling': "We werken hard, maar maken ook veel lol"

21-07-2014 16:37
4

http://www.voetbalprimeur.nl/media/391838/beelden-uitstekende-goal-milik-en-bizar-eigen-doelpunt.htmlArek Milik heeft in zijn eerste weken bij Ajax zijn visitekaartje afgegeven. Frank de Boer is positief over de Poolse nieuweling, die zich goed voelt bij zijn tijdelijke werkgever.

Milik wordt dit seizoen gehuurd van Bayer Leverkusen, met een optie tot koop. "Ik ben fit, voel me volledig geaccepteerd bij Ajax. Het is een jong team, we werken hard, maar we maken ook veel lol. De sfeer is prima", vertelt de spits over zijn ervaringen aan Het Parool.

Kort voor zijn overstap naar Ajax sprak Milik met de Poolse bondscoach Adam Nawalka. "Voor hem is het natuurlijk ook belangrijk dat potentiële internationals de juiste keuzes maken. Het belangrijkste is toch dat ik doelpunten ga maken. Dat voelt niet als druk. Ik kan voetballen, ik ben een snelle leerling en ik ben rustig in mijn hoofd."

Milik scoorde zaterdag nog op fraaie wijze in de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad (3-1 winst), iets wat hij vaker wil laten zien bij Ajax. De afgelopen jaren vond hij slechts spaarzaam het net bij Leverkusen en FC Augsburg. In Amsterdam gaat hij de concurrentie aan met Richairo Zivkovic, die in de zomer overkwam van FC Groningen.