PEC voert positief gesprek met Ajacied: Het blijkt dat hij voor ons openstaat
"Maar om hem daadwerkelijk binnen te halen, wordt vers twee"

PEC voert positief gesprek met Ajacied: "Het blijkt dat hij voor ons openstaat"

22-07-2014 07:14
2

Het eerste gesprek tussen PEC Zwolle en Jody Lukoki heeft een positief gevoel opgeleverd. Club en speler zien heil in een samenwerking, maar het moet nog blijken of dat ook tot de mogelijkheden behoort.

VoetbalPrimeur meldde maandag al dat Lukoki een oriënterend gesprek heeft gevoerd met trainer Ron Jans en technisch directeur Gerard Nijkamp. "Het blijkt dat hij voor ons openstaat", vertelde Nijkamp naderhand aan De Telegraaf. "Maar om hem daadwerkelijk binnen te halen, wordt vers twee."

Zaakwaarnemer Chiel Dekker liet eerder nog weten dat hij aan een transfer naar het buitenland dacht, omdat Eredivisie-clubs Lukoki niet zouden kunnen betalen. Dat hoeft nu geen probleem meer te zijn. "Ik verwacht niet dat Ajax een transfer van Jody blokkeert. Ik denk dat de clubs dan wel een oplossing kunnen vinden", aldus Dekker.

Het kan helpen dat Ajax twee spelers van PEC Zwolle in het vizier heeft. De Amsterdammers zien in Diederik Boer een mogelijke opvolger van Kenneth Vermeer, terwijl Kamohelo Mokotjo op het lijstje staat voor het geval Daley Blind nog vertrekt.