Dost staat tóch open voor Feyenoord: Bas vindt het een fantastische club
"Bas heeft juist aangegeven dat hij salaris wil inleveren"

Dost staat tóch open voor Feyenoord: "Bas vindt het een fantastische club"

22-07-2014 07:22
13

Bas Dost is helemaal niet negatief over een transfer naar Feyenoord. Zaakwaarnemer Henk Nienhuis probeert dat 'misverstand' dinsdag uit de wereld te helpen. "Bas is heel enthousiast over Feyenoord."

Afgelopen weekend kwam Kicker met het bericht 'Dost: Feyenoord? Dat zou een stap terug zijn'. Nienhuis stelt echter dat het niet zo is dat Dost geen zin heeft in een overgang naar Rotterdam. 'Miscommunicatie', zo noemt hij de interpretatie van de uitspraken van de voetballer.

"De gesprekken met Feyenoord zijn juist heel positief geweest", zegt Nienhuis in het Algemeen Dagblad. "We hebben een paar weken geleden in Zeist met Martin van Geel en Fred Rutten om de tafel gezeten. De laatste heeft toen heel duidelijk verteld wat zijn plannen zijn. Bas zou daarin uitstekend passen."

De Eredivisie is niet alleen sportief, maar ook financieel een stap terug. Dat neemt Dost echter voor lief. "Bas heeft juist aangegeven dat hij salaris wil inleveren. Hij vindt Feyenoord een fantastische club. Het is alleen afwachten wat VfL Wolfsburg wil. Zo hebben we het ook met elkaar afgesproken."

"Wolfsburg is al een paar maanden op zoek naar een nieuwe spits, maar het is de club nog steeds niet gelukt om iemand voor die positie te halen", aldus Nienhuis. Feyenoord wacht rustig af, ook al omdat Dost sowieso niet inzetbaar is in de derde voorronde van de Champions League tegen Besiktas. Door een enkelblessure komt dat duel iets te vroeg.