Lange back heeft vertrouwen: In mijn vorige periode bij Ajax was ik kinderlijk
"Dat zeiden mensen toen ook wel tegen me, maar het échte besef ontbrak bij mij"

Lange back heeft vertrouwen: "In mijn vorige periode bij Ajax was ik kinderlijk"

22-07-2014 08:10
2

Mitchell Dijks trekt zich weinig aan van wat andere mensen over hem zeggen. De 21-jarige verdediger is met zijn 1.93 meter fors voor een linksback, maar denkt wel degelijk dat hij het niveau van Ajax kan halen.

"Sommige mensen vinden het geen gezicht, zo'n lange linksachter. Maar dat maakt mij niet uit", zegt Dijks in Metro. "Ik heb denk ik laten zien dat ik prima uit de voeten kan op die positie. Ik bedoel, het gaat er uiteindelijk toch gewoon om dat je je taken goed uitvoert?"

Het talent speelde vorig seizoen op huurbasis bij sc Heerenveen, waar hij zich behoorlijk ontwikkelde. "In mijn vorige periode bij Ajax was ik, tja, hoe zal ik dat eens zeggen? Nog een beetje kinderlijk. Ik stond er wat anders in. Dat zeiden mensen toen ook wel tegen me, maar het échte besef ontbrak bij mij."

Eenmaal terug in Amsterdam moet Dijks de concurrentie aangaan met Nicolai Boilesen. Hij voelt het vertrouwen van trainer Frank de Boer, die in Boilesen echter een belangrijke speler voor zijn ploeg ziet. De 22-jarige Deen is achter Niklas Moisander en Daley Blind derde aanvoerder geworden.