'AZ doet spits in de uitverkoop en zet drie talenten in de etalage'
Avdic geen optie, zelfs niet nu Jóhannsson uit de roulatie is

'AZ doet spits in de uitverkoop en zet drie talenten in de etalage'

22-07-2014 08:28
4

AZ hoopt er in de komende weken in te slagen om Denni Avdic te lozen. De 25-jarige spits heeft in Alkmaar geen moment kunnen imponeren en is nu door zijn club in de uitverkoop gedaan.

AZ nam Avdic vorige zomer voor een gering bedrag over van VfL Wolfsburg, maar zijn bij PEC Zwolle behaalde niveau (acht doelpunten in 23 wedstrijden) wist hij geen moment te halen. De Zweed maakte in dertien optredens, waarvan drie als basisspeler, zelfs geen enkel doelpunt.

Voetbal International meldt dat Avdic komend seizoen geen deel uitmaakt van de AZ-selectie, zelfs niet nu Aron Jóhannsson vanwege een knieoperatie de competitiestart zal missen. De aanvaller heeft geen toekomst bij de eredivisionist en mag op zoek naar een nieuwe werkgever.

Ook verdediger Thomas Lam (20), aanvaller Fernando Lewis (21) en middenvelder Joris van Overeem (20) zijn in de etalage gezet. Het drietal talenten uit de eigen jeugdopleiding wordt echter nog niet afgeschreven.  AZ wil het trio verhuren om ze wekelijks in actie te laten komen.