Experimenten in Heerenveen:  Hij doet het daar wonderbaarlijk goed
'Nieuwe' linksback en spits voor eredivisionist

Experimenten in Heerenveen: "Hij doet het daar wonderbaarlijk goed"

22-07-2014 09:29

Er zijn in de voorbereiding bij sc Heerenveen de nodige verrassingen te ontdekken. Zo mag Yanic Wildschut zich bewijzen als centrumspits en speelt Pele van Anholt voorlopig als linksback. 

Lodeweges is goed te spreken over het experiment met Van Anholt, die vorig seizoen als rechtsback speelde en eerder een linie naar voren leek te gaan dan dat hij aan de linkerkant zou belanden. "Pele doet het wonderbaarlijk goed. Hij komt verdedigend amper in de problemen en wint al zijn duels", zegt de trainer op de clubsite.

De geboren Fries schikt zich in zijn rol. "Ik speel het liefst als rechtsback en dat weet de trainer ook. Maar ik speel nu waar de trainer me wil hebben. Ik heb er vorig seizoen een paar keer gespeeld, dus ik weet wel een beetje hoe het gaat. Maar omdat ik rechts ben, draai ik meestal naar binnen toe. Dat is soms voor het systeem wat moeilijker", aldus Van Anholt.

Wildschut
Voor Wildschut is de situatie anders. De aanvaller is teruggekeerd van een huurperiode bij ADO Den Haag en is blij met de speelminuten die hij krijgt. En voorlopig zijn dat er behoorlijk wat. "Ik hoop dat ik het nu kan doortrekken en een basisplaats kan afdwingen", zegt de rappe rechtspoot tegen Omrop Fryslan.

"Ik wil er nu echt staan. Door hard te trainen en mijn eigen ding te doen - zonder te overdrijven - moet ik ervoor zorgen dat de trainer niet om mij heen kan", vervolgt Wildschut, die het liefst als linksbuiten speelt. "Maar ik heb de trainer gezegd dat wanneer hij mij in de spits nodig heeft, ik daar gewoon ga spelen.