In het kort: Shakhtar pakt eerste prijs, ADO ruim langs Schapenkoppen

In het kort: Shakhtar pakt eerste prijs, ADO ruim langs Schapenkoppen

22-07-2014 22:37
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Shakhtar Donetsk wint Oekraïense Super Cup
Shakhtar Donetsk heeft zich dinsdagavond verzekerd van de eerste prijs van het seizoen. In de strijd om de Oekraïense Super Cup werd Dynamo Kiev met 2-0 verslagen. Bij laatstgenoemde club kwam Jeremain Lens niet in actie. De doelpunten kwamen in Lviv op naam van Gladky en debutant Marlos.

ADO wint ruim van Dordrecht
ADO Den Haag heeft een oefenzege geboekt op FC Dordrecht. De ploeg van trainer Henk Fräser trok dankzij doelpunten van Vito Wormgoor, Dion Malone en Malcolm Esajas met 3-0 aan het langste eind. De eerste twee doelpunten vielen in het eerste bedrijf, waarna Esajas de score in de slotfase verder opvoerde.

Heerenveen nipt langs Go Ahead
Go Ahead heeft in een oefenduel zijn meerdere moeten erkennen in sc Heerenveen. De Friezen kwamen na een half uur op voorsprong dankzij een fraaie doelpunt van Hakim Ziyech, waarna Jop van der Linden vlak na rust vanaf de strafschopstip trefzeker was namens Go Ahead. Het laatste woord was echter aan Mark Uth: 1-2.

Newcastle verhuurt concurrent De Jong

Newcastle United verhuurt Sylvain Marveaux komend seizoen aan Guingamp. De 28-jarige middenvelder komt niet in het stuk voor bij de Premier League-club, hij keert nu terug naar de Ligue 1. De oud-speler van onder meer Stade Rennes kwam sinds zijn komst in 2011 57 keer in actie namens Newcastle United. Afgelopen seizoen mocht hij slechts vier keer aantreden.

Oud-Barça preses verschijnt voor de rechter
De oud-voorzitter van FC Barcelona, Sandro Rosell, is dinsdag door een Spaanse onderzoeksrechter als verdachte ondervraagd over mogelijke fraude bij de transfer van de Braziliaanse aanvaller Neymar. Volgens het openbaar ministerie zou er veel meer geld met de overstap van de getalenteerde spits zijn gemoeid dan officieel is aangegeven. Ook Barcelona moest zich als club verantwoorden, omdat de directie wordt beschuldigd van belastingontduiking bij de geruchtmakende deal met Neymar. Rosell moest vanwege de commotie en aantijgingen rond de kwestie-Neymar aftreden. Hij heeft dinsdag voor de onderzoeksrechter opnieuw alle beschuldigingen van de hand gewezen.

Juventus is Real-aanwinst direct kwijt
De vrees van Juventus is waarheid geworden. Aanvaller Alvaro Morata, die afgelopen week overkwam van Real Madrid, heeft tijdens zijn eerste training in Turijn een knieblessure opgelopen. Onderzoek heeft uitgewezen dat Morata zeker anderhalve maand zoet is met de kwetsuur. De 21-jarige Spaans jeugdinternational wordt in september terug op het veld verwacht.

Eredivisie-nomade op proef in Kerkrade
Matthew Amoah (33) krijgt de kans om de technische staf van Roda JC Kerkrade te overtuigen. Dat meldt Voetbal International. De Ghanese aanvaller, die in de Eredivisie eerder actief was bij onder meer NAC Breda, Vitesse en sc Heerenveen zit na zijn vertrek bij Heracles Almelo zonder club. Roda JC, dat degradeerde uit de Eredivisie, is nog op zoek naar aanvallende versterking. De club heeft alleen spits Frank Demouge achter de hand.

Wereldkampioen Löw in het zonnetje gezet
Bondscoach Joachim Löw wordt in zijn geboorteplaats Schönau im Schwarzwald uitgebreid geëerd voor het behalen van de wereldtitel met Duitsland. De trainer zal worden benoemd tot ereburger. Daarnaast zal het plaatselijke voetbalstadion zijn naam gaan dragen. Burgemeester Peter Schelshorn heeft dit dinsdag laten weten. "We zijn zeer trots op Jogi Löw. Hij heeft de naam Schönau op de wereldkaart gezet", aldus Schelshorn. Löw is in de plaats opgegroeid. Hij zal binnenkort naar Schönau komen om de onderscheiding in ontvangst te nemen.

Iran mag hopen
Carlos Queiroz wil toch aanblijven als bondscoach van Iran. De trainer uit Mozambique liet na de uitschakeling bij het WK in Brazilië weten zijn functie neer te leggen. Maar Queiroz is nu dicht bij contractverlenging. "We moeten nog over de details onderhandelen", zegt de coach in de krant Tehran Times. "De Iraniërs zullen altijd in mijn hart blijven. Ik wil heel graag door als bondscoach. We zijn er alleen nog niet helemaal uit." Het is de bedoeling dat Queiroz de ploeg weer onder zijn hoede neemt bij de Azië Cup begin volgend jaar in Australië. Bij het WK werd Iran in de groepsfase uitgeschakeld na een gelijkspel in het duel met Nigeria en nederlagen tegen Argentinië en Bosnië.