Discussie over revolutie in Spanje: Als we tegen Oranje de 2-0 hadden gemaakt...
"Na zo'n zware nederlaag is het altijd lastig jezelf te herpakken"

Discussie over revolutie in Spanje: "Als we tegen Oranje de 2-0 hadden gemaakt..."

22-07-2014 10:14
4

In Spanje wordt hevig gedebateerd over de vraag of de Spaanse nationale ploeg een metamorfose moet ondergaan. De ploeg van Vicente del Bosque stelde op het WK in Brazilië ernstig teleur en werd al in de groepsfase uitgeschakeld.

"Ik ben geen fan van revoluties", meldt ook Carles Puyol zich in het debat. De verdediger won in 2010 de wereldtitel en kroonde zich twee jaar later ook tot Europees kampioen. "Mensen willen vaak dat er veel verandert als een gelouterd team een jaar niets wint. Maar ik ben van mening dat de ervaring die spelers hebben opgedaan in de succesvolle eindrondes zeer belangrijk is. Het bouwen van een nieuwe ploeg moet geleidelijk verlopen, zonder allerlei dingen af te breken. We moeten ons gezond verstand gebruiken."

Spanje zal er in 2016, als in Frankrijk het EK wordt afgewerkt, weer staan. "We hebben nog steeds fantastische spelers. Misschien zullen enkele van hen afscheid nemen, maar er komen ook talenten aan. Het belangrijkste is nu dat er geen overhaaste beslissingen worden genomen. Iedere speler moet de toekomst bespreken met de bondscoach", citeert NUsport de inmiddels gestopte Puyol, die niet vindt dat de honger ontbrak.

"Wat werkt meer motiverend dan een toernooi in Brazilië? Iedereen wilde heel graag winnen, maar soms loopt het gewoon niet. Voeg daarbij de pijntjes die enkele spelers hadden na een slopend seizoen en er is een begin van een verklaring", aldus de 36-jarige ex-international, die ook terugkijkt op het met 1-5 verloren duel met Oranje. "Wij waren in de tweede helft beter, maar als wij vlak voor de pauze de 2-0 hadden gemaakt, was het anders gelopen. Na zo'n zware nederlaag is het altijd lastig jezelf te herpakken."