De Jong was misschien wel té gefixeerd op die transfersom
"Het is me niet gelukt Luuk te ondersteunen met een snelle spits"

"De Jong was misschien wel té gefixeerd op die transfersom"

22-07-2014 10:26
3

Luuk de Jong is deze zomer een ervaring rijker en een illusie armer teruggekeerd naar Nederland, waar hij aan de slag is gegaan bij PSV. De spits hoopte door te breken in het buitenland, maar wist zowel bij Borussia Mönchengladbach als Newcastle United niet te overtuigen.

Max Eberl, technisch manager van Gladbach, stelt dinsdag dat het niet alleen de schuld van De Jong is dat hij in Duitsland niet is geslaagd. De recordaankoop van twaalf miljoen euro werd ook niet goed gebruikt en miste bovendien wat geluk.

"Hij heeft niet zo gefunctioneerd als we ons dat voorgesteld hadden en hoe je van een toptransfer mag verwachten", zegt Eberl in gesprek met Bild. "Ik ben er nog steeds van overtuigd hij enorm veel kwaliteiten heeft, maar soms heb je ook gewoon geluk nodig. Als Luuk in de eerste vijf wedstrijden meteen drie keer had gescoord, was hij wellicht wat vrijer geworden in zijn hoofd."

"Nu was hij misschien wel té gefixeerd op die transfersom, was hij er te veel mee bezig dat hij de opvolger van Marco Reus moest worden", trekt de manager ook de mentale kracht van De Jong in twijfel. Hij zoekt de schuld echter ook bij zichzelf. "Het is me niet gelukt Luuk te ondersteunen met een snelle spits, die ik in 2012 wel wilde halen."