Real Madrid bevestigt komst van juweel Rodriguez en heeft droomvoorhoede rond
Colombiaanse wereldster in wording voor tachtig miljoen euro naar Spaanse club

Real Madrid bevestigt komst van juweel Rodriguez en heeft droomvoorhoede rond

22-07-2014 14:00
10

Real Madrid heeft James Rodriguez definitief beet. De Colombiaanse smaakmaker van het afgelopen WK in Brazilië wordt door de Spaanse club overgenomen van AS Monaco, laat Real via de officiële website weten. Rodriguez tekent in Madrid een contract voor zes seizoenen. Hij wordt dinsdagavond aan pers en publiek voorgesteld in de Spaanse hoofdstad.

De Spaanse grootmacht zette al weken alles op alles om Rodriguez naar Madrid te halen. Voor een bedrag van naar verluidt tachtig miljoen euro heeft Real Madrid AS Monaco uiteindelijk zo ver gekregen om de Colombiaan te laten vertrekken. De 23-jarige Zuid-Amerikaan speelde één seizoen in de Franse Ligue 1. De club uit het vorstendom nam Rodriguez in 2013 voor liefst 45 miljoen euro van FC Porto.

Een seizoen later verkoopt de club de smaakmaker van Colombia met een winst van 35 miljoen euro aan Real Madrid, dat met het binnenhengelen van Rodriguez zijn droomvoorhoede compleet heeft. Rodriguez moet een geheel gaan vormen met Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gareth Bale. In Toni Kroos (Bayern München) vond de Spaanse club al een controleur. Hij moet met Xabi Alonso het slot op de middenvelddeur zijn.