Jordania grapt tijdens taakstraf: 'Geen behoefte om vingers af te snijden'
Oud-eigenaar Vitesse gestraft voor bedreigingen

Jordania grapt tijdens taakstraf: 'Geen behoefte om vingers af te snijden'

22-07-2014 14:30
4

Oud-Vitesse-eigenaar Merab Jordania heeft plezier in zijn taakstraf. De Georgiër kreeg die begin deze maand opgelegd vanwege het bedreigen van Vitesse-directeur Joost de Wit.

Jordania dreigde De Wit zijn vingers af te snijden als hij niet naar hem zou luisteren. Volgens de Georgiër was dat echter als grapje bedoeld en zou hij dat nooit serieus zeggen. Het openbaar ministerie vatte het minder luchtig op en eiste een taakstraf tegen Jordania. Dat voorstel heeft hij geaccepteerd. Details van de straf zijn verder niet bekengemaakt.

Jordania zou De Wit verantwoordelijk houden voor het feit dat hij eind vorig jaar moest terugtreden als voorzitter van Vitesse. Op zijn Twitter-account laat Jordania weten dat hij ergens aan het schilderen is en dat hij daarvan geniet. 'Leuke, professionele mensen om me heen. Geen clowns en domme gezichten. Niet de behoefte om vingers af te snijden', grapt hij zelfs.

Jordania mag zich overigens ook drie jaar lang niet laten zien op het trainingscomplex van Vitesse en stadion Gelredome.