Nederlandse verdediger: Koeman weet hoe hij zijn ideeën tot uitvoering kan brengen
"We beschikken over de beste groep sinds tijden, met veel jonge spelers"

Nederlandse verdediger: "Koeman weet hoe hij zijn ideeën tot uitvoering kan brengen"

22-07-2014 15:05

Jos Hooiveld is van mening dat de 1-0 oefenzege van Southampton op maandagavond aangeeft dat het team bezig is om zich te verbeteren. Dankzij een doelpunt van de Nederlander boekte het elftal van trainer Ronald Koeman een minimale overwinning op Swindon Town.

De centrale verdediger heeft het gevoel dat iedereen nog stappen moet zetten voor het begin van het nieuwe seizoen. De 31-jarige mandekker ziet het echter wel goed komen onder leiding van Koeman. "Er zijn heel veel dingen die verbeterd moeten worden", vertelt Hooiveld in gesprek met BBC Radio. "Deze wedstrijd was een goede oefening en erg intensief door het weer. Het was fijn om op het veld te staan."

"Als je alleen wilt kijken naar negatieve dingen, dan zijn die duidelijk te vinden", gaat de verdediger verder. "Maar er zijn ook genoeg positieve dingen waar we ons aan moeten vasthouden. Het grootste positieve punt is dat er verbetering te zien is en dat we weten waaraan we moeten werken."

"We beschikken over de beste groep sinds tijden, met veel jonge spelers. Het zal interessant worden om te zien wie opstaat en zijn kans grijpt. Iedereen focust zich op zijn eigen ding, maar we hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen. Koeman probeert zijn filosofie op ons over te brengen. Hij begrijpt het spelletje en weet hoe hij zijn ideeën tot uitvoering kan brengen."