De Tien: Eredivisie-talenten om dit seizoen in de gaten te houden
Welke talenten de verwachtingen komend seizoen daadwerkelijk waarmaken

De Tien: Eredivisie-talenten om dit seizoen in de gaten te houden

24-07-2014 10:10
6

Onze Eredivisie wordt gezien als opleidingsschool voor het echte werk. De zogenoemde Mickey Mouse-league bracht al vele talenten voort die vervolgens uitgroeiden tot spelers van absolute wereldklasse. Welke jonge knapen zetten komend seizoen de eerste stappen naar de top? VoetbalPrimeur zet de tien spelers op een rij die komend seizoen in de gaten gehouden moeten worden.

Kasper Kusk (FC Twente)
Deze 22-jarige Deense aanvaller maakt sinds kort deel uit van de selectie van FC Twente. De van Aalborg BK overgekomen jongeling speelt in principe als rechtsbuiten, maar is ook geschikt als nummer tien. Als we zijn landgenoot Andreas Bjelland moeten geloven gaat Kusk een belangrijke rol spelen voor de Tukkers.



Dejan Meleg (SC Cambuur)
Dejan Meleg hoopt zijn goede ontwikkeling van afgelopen seizoen een waardig vervolg te kunnen geven bij SC Cambuur. De Servische aanvaller scoorde afgelopen seizoen twaalf keer voor Jong Ajax en leverde acht assists. De nummer twaalf van vorig seizoen hoopt dit jaar veel plezier te beleven aan de negentienjarige creatieveling. Kan hij deze verwachtingen waarmaken?



Elvis Manu (Feyenoord)
Elvis Manu werd afgelopen tweede seizoenshelft verhuurd aan SC Cambuur, maar keert dit seizoen terug bij Feyenoord onder Fred Rutten. De twintigjarige aanvaller wist vijf keer te scoren voor de noorderlingen en baarde opzien door zijn goede spel. Kan hij deze lijn doortrekken bij de Rotterdammers? De leegloop uit De Kuip na het succesvolle WK biedt voor hem in elk geval perspectief.



Ricardo Kishna (Ajax)
De watervlugge buitenspeler van Ajax hoopt dit jaar een onomstreden basiskracht te worden. De Amsterdam Arena leefde vorig seizoen al verschillende keren op als hij aan de bal kwam. Afgelopen seizoen kwam de negentienjarige Hagenaar tot acht competitieduels waarin hij één keer doel trof.



Muamer Tankovic (AZ)
Deze Zweedse linkerspits is afkomstig van het Engelse Fulham. Hij kwam tot zes officiële duels bij de Londense club voordat AZ hem naar Nederland haalde. De negentienjarige belofte viel vooral op tijdens zijn optredens voor Jong Zweden. Hij werd topscorer van de gehele kwalificatiereeks voor het EK onder 19 jaar. In maart debuteerde hij voor het grote nationale team. Deze jongen lijkt klaar om de harten in Alkmaar te veroveren.



Bilal Ould-Chikh (FC Twente)
Als zestienjarige jongen maakte deze vleugelspeler ruim twee maanden geleden zijn debuut voor FC Twente in de Eredivisie. Deze rappe linkspoot kan komend seizoen menig verdediger pijn gaan doen. Ook heeft hij een goede voorzet in de benen en durft hij nu al met bravoure te spelen. Als deze jongen speelminuten krijgt van Alfred Schreuder kan de Twente-aanhang veel plezier aan hem gaan beleven.



Daley Sinkgraven (sc Heerenveen)
De uit Meppel afkomstige Daley Sinkgraven tekende eind maart een contract dat hem tot 2017 verbindt aan SC Heerenveen. Sinkgraven kwam vorig seizoen tot achttien officiële Eredivisie-duels onder Marco van Basten. De talentvolle aanvallende middenvelder droomt ooit te spelen voor FC Barcelona, maar zal eerst definitief moeten doorbreken in de Eredivisie. Wordt dit zijn seizoen?



Jorrit Hendrix (PSV)
De uit Limburg afkomstige Jorrit Hendrix maakte afgelopen seizoen zijn debuut voor de hoofdmacht van PSV. Uiteindelijk kwam hij toe aan twintig competitiewedstrijden voor de Eindhovenaren. Het negentienjarige talent kan zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten. Hendrix hoopt dit seizoen een vaste plek te verschaffen in de basiself van Phillip Cocu en dit seizoen definitief furore te maken.



Oliveira Dos Santos Wallace (Vitesse)
Ook dit jaar plukt Vitesse de vruchten van het samenwerkingsverband met Chelsea. De Arnhemmers gebruiken komend seizoen de diensten van de twintigjarige Braziliaanse jeugdinternational. De aanvallend ingestelde verdediger mag in Nederland laten zien dat hij op Stamford Bridge thuishoort.



Anwar El-Ghazi (Ajax)
De aanvaller van Ajax was de gehele voorbereiding van de Amsterdammers nadrukkelijk aanwezig. Hij maakte zelfs de meeste doelpunten tijdens alle oefenduels. Trainer Frank de Boer sprak al uit dat de klassieke buitenspeler nadrukkelijk op de deur bonkt. El-Ghazi ziet in Cristiano Ronaldo zijn ideale voorbeeld. De vraag is of hij als negentienjarig talent nu al genoeg in zijn mars heeft om zichzelf daadwerkelijk tussen de grote jongens te nestelen.